Probleme cu trimiterea emailurilor prin formularele de contact din WordPress?

26 martie, 2024

Probleme cu trimiterea emailurilor prin formularele de contact din WordPress?

Ai observat că formularele de contact de pe site-ul tău WordPress nu trimit emailuri către adrese Gmail, Hotmail și Yahoo, dar funcționează perfect pentru adrese cu nume de domeniu?

Cauza

Această problemă apare din cauza unor setări de securitate mai stricte implementate de către Gmail, Hotmail și Yahoo pentru a combate spamul și phishing-ul. Serverele WordPress pot fi identificate ca potențiale surse de spam, blocând livrarea emailurilor către adresele de pe aceste platforme.

Soluția

Există două soluții principale pentru a remedia această problemă:

1. Utilizarea unui plugin SMTP

• Instalează un plugin SMTP precum WP Mail SMTP sau Post SMTP.
• Configurează pluginul cu detaliile contului tău de email (de preferat o adresă cu nume de domeniu) sau folosește un serviciu SMTP dedicat.
• Pluginul va redirecționa trimiterea emailurilor prin serverul SMTP ales, ocolind problemele de livrare specifice serverelor WordPress.

2. Configurarea SPF și DKIM

• Adaugă înregistrări SPF și DKIM la domeniul tău.
• SPF (Sender Policy Framework) autentifică adresa IP a serverului tău ca fiind autorizată să trimită emailuri din numele domeniului tău.
• DKIM (DomainKeys Identified Mail) semnează digital emailurile tale, sporind credibilitatea lor și reducând riscul de a fi identificate ca spam.

Recomandări

Utilizează o adresă de email cu nume de domeniu pentru a trimite emailuri prin formularele de contact. Adresele de email cu nume domeniu au adesea configurare SPF și DKIM, ceea ce le face mai sigure și mai fiabile. De asemenea, este mai puțin probabil ca serverele de email să le blocheze ca spam.

Asigură-te că serverul tău WordPress este actualizat la ultima versiune.
Monitorizează livrarea emailurilor pentru a te asigura că problema a fost rezolvată.

Rezolvarea problemei cu trimiterea emailurilor prin formularele de contact este esențială pentru a menține o comunicare eficientă cu potențialii clienți și pentru a evita pierderea de oportunități. Implementând una dintre soluțiile prezentate, vei putea remedia această problemă și te vei asigura că emailurile tale ajung la destinatari.

logo

Date contact


0728 076 396
office@adrianwebdesign.ro
Soluționarea alternativă a litigiilor
Soluționarea online a litigiilor